TikTok për biznes

TikTok, media sociale me shkallën më të lartë të rritjes, lejon kompanitë e mëdha dhe të vogla të shpalosin kreativitetin e tyre, të angazhojnë publikun, të tregojnë histori me një ndikim të lartë emocional

TikTok në shifra

TikTok, faqja e mediave sociale me rritjen më të shpejtë, sot ka mbi 800 milionë përdorues, me më shumë se 2 miliardë video të shikuara dhe mbi një miliard shkarkime të aplikacionit.

Në Indi, numri më i madh i përdoruesve u zhvillua fillimisht, megjithatë TikTok u ndalua nga qeveria indiane.

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, fati i këtij aplikacioni është ende i pasigurt, për shkak të një bllokimi të mundshëm nga departamenti i tregtisë, ndërkohë që Evropa, me mbi 100 milionë përdorues, duket se do të bëhet tregu kryesor i këtij aplikacioni.

Si funksionon TikTok

Videot e publikuara në TikTok kanë një kohëzgjatje maksimale prej një minutë, janë vertikale dhe mund të pasurohen me efekte, filtra, tekst dhe ngjitëse të shtuara pas regjistrimit të tyre. Nuk është e nevojshme të jesh i regjistruar në platformë për të përdorur përmbajtjen.

TikTok përmban veçori që e bashkojnë atë me rrjete të ndryshme sociale:

 • ai bazohet tërësisht në ndarjen e përmbajtjes video, siç është YouTube
 • veçoritë e zbulimit, ndjekjes dhe filtrave e bëjnë atë të ngjashëm me Instagramin
 • lejon ndërveprim (pëlqime, komente, shpërndarje) si Facebook
 • përdor hashtags, të lançuar nga twitter

Pikat e forta të tij janë origjinaliteti i mënyrës së komunikimit, menjëherësia me të cilën arrini audiencën tuaj.

TikTok prezantoi gjithashtu një veçori shumë të vlerësuar nga përdoruesit, të quajtur duete. Kjo është mundësia e regjistrimit të videos suaj që shfaqet krahas një video tjetër me të cilën keni ndërmend të “duetoni”.

Publikimi i një dueti u ofron përdoruesve një mënyrë shtesë për të bashkëvepruar me përmbajtjen me interes, përveç “like” dhe “share” klasike.

Ndikues dhe krijues i përmbajtjes TikTok

TikTok ofron platformën falas të Tregut të Krijuesve të TikTok (TCM) për të mundësuar bashkëpunimin midis kompanive dhe krijuesve të përmbajtjes.
Markat mund të konsultojnë listën e më shumë se 10,000 ndikuesve, të analizojnë audiencën e tyre (sasinë, vendndodhjen, të dhënat demografike) dhe numrin mesatar të shikimeve të videove të tyre, duke përdorur të dhënat e publikuara dhe të certifikuara nga TikTok.

Për të hyrë në TCM duhet të regjistroheni. Pasi të regjistroheni, mund të kërkoni për krijues të përmbajtjes bazuar në vendin, temat e mbuluara, numrin e ndjekësve dhe demografinë e tyre.

Pasi të keni zgjedhur një krijues të përmbajtjes, mund të shikoni profilin e tij dhe tendencat kohore në lidhje me ndjekësit dhe shkallën e ndërveprimit të tyre.

Përmbajtjet e publikuara në kanalin e korporatës dhe/ose ato të prodhuara nga influencuesit përfitojnë nga mundësia për t’u bërë virale, e cila në TikTok është shumë më e madhe se ajo e lejuar nga platformat e vjetra dhe të konsoliduara si Facebook ose Instagram.

Nuk është e pazakontë të shohësh një video në TikTok me qindra mijëra pëlqime për profile që kanë vetëm disa qindra ndjekës. Në fakt, algoritmi TikTok nuk u jep domosdoshmërisht shikueshmëri llogarive më të njohura.

Gjithashtu, ndryshe nga Instagrami, ku ju nevojitet një ndjekës i vendosur dhe një buxhet i madh për të qenë efektiv, në TikTok nuk është thelbësore të kesh një audiencë të madhe besnike. Me një koncept efektiv dhe krijues, shpesh është e mundur të arrihen rezultate të konsiderueshme, pa buxhete të mëdha.

TikTok advertising

Në TikTok është e mundur të zbatohen strategjitë e marketingut duke zbatuar një ose më shumë veprime:

 • konfiguroni kanalin tuaj, ku mund të publikoni video në përputhje me planin e komunikimit
 • bashkëpunoni me influencues të zgjedhur vazhdimisht përmes platformës TCM për të shpërndarë përmbajtje në një audiencë më të gjerë
 • krijoni fushata reklamimi në internet duke përdorur platformën TikTok Ads Manager

Në rast se plani juaj i marketingut të mediave sociale parashikon përdorimin e TikTok, duke përcaktuar qëllimin e tij, planin e zhvillimit të përmbajtjes dhe rezultatet e pritshme, dhe parashikon vendosjen e një ose më shumë fushatave reklamuese, ju duhet të krijoni profilin tuaj në platformë. të reklamave.

Pasi të regjistroheni dhe të regjistroheni në TikTok Ads Manager, mund të krijoni fushata që tregojnë një nga objektivat e pritshëm:

 • Arritja: shfaqni reklamën tuaj në numrin maksimal të përdoruesve të synuar
 • Trafiku: tërheqja e përdoruesve në faqen tuaj të internetit
 • Instalimi i aplikacionit: propozoni t’i synoni përdoruesit instalimin e aplikacionit të tyre
 • Shikimi i videos: Mashtroni njerëzit për të parë videon tuaj
 • Konvertimi: sjellja e përdoruesve në faqen tuaj të internetit për të arritur qëllime të përcaktuara (konvertime)

Në rastin e fundit, për të matur objektivat e arritura, ngjashëm me atë që ndodh për platformat e tjera sociale, është e nevojshme të instaloni TikTok Pixel në faqen tuaj të internetit, një fragment i kodit HTML që ngarkohet sa herë që një përdorues viziton faqen e internetit.

Llojet e reklamave të lejuara në TikTok janë si më poshtë:

 • In-feed video: këto janë reklama që shfaqen në fund të një videoje që përdoruesi po shikon, domethënë thirrje për veprim që i ftojnë përdoruesit të arrijnë në faqen e internetit të reklamuesit ose faqen e uljes, ose të instalojnë një nga aplikacionet e tij.
 • Brand takeover: ato janë reklama që shfaqen kur hapet aplikacioni TikTok, të cilat mund t’i referohen lidhjeve të jashtme (faqes së internetit) ose të brendshme (një video tjetër)
 • Hashtag Challenge: Këto janë reklama që i ftojnë përdoruesit të pranojnë sfidën e prodhimit të videos së tyre të frymëzuar nga video fillestare e vetë markës, duke futur hashtagun që identifikon sfidën në videot e krijuara.

Në rastin e fundit, përfshirja e përdoruesve është më e madhe dhe vetë tiktokerët bëhen amplifikues të markës.

Pasi të nisë fushata reklamuese, platforma TikTok Ads Manager i lejon reklamuesit të kenë akses në të dhënat përfundimtare statistikore, me mundësinë e krijimit edhe të raporteve të personalizuara.